torsdag 5 november 2009

Tillbakablick på 5:e november

"Life is what happens to you while you're busy making other plans." Så sa John Lennon. Jag tror jag är bra på att leva i nuet - morgondagen är inte mitt största bekymmer. Däremot ser jag gärna bakåt, det tror jag kan vara bra.

Så här gick det till 2007


Hagen var pojkens absoluta favorit under en lång tid! Stella fann en bra plats att ligga på också!

Så här gick det till 2008


Ett år äldre kan man hjälpa sin far med allehanda sysslor. Exempelvis kan man vara behjälplig med att hälla mjöl i mixern när det ska bakas!

tisdag 3 november 2009

Måndagsbio

Vid det årliga biobesöket igår (fast vi blev så taggade att vi funderar på att göra det till en måndagsgrej, barnvaktande mor- och farföräldrar har vi ju) så såg vi Julie & Julia - en fantastiskt skön film. Den utspelar sig på två olika plan: dels så följer den Julia Child under 40-talet och framåt, dels Julie, en 30-årig kvinna i dagens New York.
För att fly börjar Julie laga mat. Närmare bestämt så betar hon av Julia Childs mastodontbok "Mastering the art of french cooking" under ett års tid. Och bloggar om det hela. Byggt på en true story. Eller två trua stories, för att vara korrekt.

Meryl Streep (Julia) spelar med stora gester, medan hennes man i filmen (Stanley Tucci) låter det mer återhållsamma betyda så mycket mer. Kvällen innan såg vi samma par i Djävulen bär Prada på teve - och också där spelade Streep/Tucci otroligt bra tillsammans. Tucci ska jag absolut se mer av! Också Amy Adams som spelade Julie var förbannat bra.

Julies besatthet av Julia, hennes känsla av att hon är där med henne i köket fick mig faktiskt att fundera på hur min egen och mina vänners besatthet av vissa musiker, vissa sound, vissa studios, ibland - säger ibland, kan kännas närvarande i ens egna skapande.

Nå, förhoppningsvis så går bröderna Coens A serious man (den verkar lovande!) samt Michael Moores granskning av kapitalismen upp på en biograf nära oss kommande vecka.

måndag 2 november 2009

Trash Cash

Aha, det är här det hamnar! Allt (eller åtminstone 2500 ton dagligen)av allt skräp från New York! En dag under vår semester i New York så satt ju jag och Ulle och funderade över hur mycket som levereras till och från denna stad.