lördag 10 oktober 2009

Resedagbok V

Efter en rejäl hemmafrukost med amerikanska pannkakor, lönnsirap, scramblade ägg och bacon så gick vi upp till Park Av/33:e gatan och tog tunnelbanan mot Coney Island.
Efter trekvart var vi framme. Här hade jag varit förut kändes det som, allt var bekant. Måste vara alla filmer och teveserier man har sett utspelas här. Kom att förstå att en av de bästa har jag missat än så länge: The Warriors
Efter att ha klämt i oss lite världsberömd varmkorv vid Nathans så gick vi till pariserhjulet, Wonder Wheel. Emil verkar inte alls ha hans pappas sunda skeptis/rädsla för höjder utan anmärkte bara på att det blåste mycket uppe på toppen. Stefan hade fingerspitzgefuhl och berättade när vi som högst uppe att det var ganska underligt att hjulet fortfarande var i användning trots att det var byggt redan på 1930-talet. Till alla andras glädje och min förtvivlan bjöd de på två varv. Aldrig mer! Men att se Manhattan på 15 kilometers avstånd tar jag förstås med mig!

Därefter följde lite karuseller, painbollskytte mot en livs levande freak (only in America) och sedan blev det promenad mot Brighton Beach. Ryssarnas område. Borsjtj, vodka och blinier.

Tåget tillbaka till Union Square. Shopping-spree på Urban Outfitters. Middag på Curry in a hurry. Bra dag.

Resedagbok IV

Gårdagen var som en vardag, nästan. Alla var iväg på sitt. Sofia jobbade, Stefan var hemma och övade, Ulle och Emil åkte till Central Park Zoo och såg på sälar, sedan gick de till Metropolitan Museum. Ulles plan var att Emils skulle somna i vagnen där, och att hon skulle kunna gå runt och titta i lugn och ro - istället tyckte Emil att det var så spännande att titta på folk, så han höll sig vaken under nästan hela besöket.
Taket till Metropolitan - som bara det, med sina "stålträd" och sitt upphöjda läge över Central Park, sägs vara en höjdare. (Förlåt, inte menat som ordvits!) Dock fick hon inte se det, det var avstängt av någon anledning. Vi har planer på att i veckan som kommer besöka museet tillsammans, så förhoppningsvis är det öppet då.

Själv så tog jag en crosstown-buss på 34:e gatan, från 1:a avenyn till den 10:e, till Javits Centre för att besöka AES-mässan. Själva innehållet på den mässan tänkte jag skriva mer om på LBS-bloggen, men man kan sammanfattabesöket med några "tags" - ljudteknik, mikrofoner, män, hästsvansar. Hur som helst var det oerhört häftigt att se prylar på nära håll som man bara läst och drömt om. Som en kollega till mig sa: "mera Gearslutzigt blir det inte". Efter detta rusade jag upp till Sam Ash för att köpa roliga gitarrgrejer. Får nog konstatera att jag egentligen inte är intresserad av roliga gitarrgrejer, för det roligaste jag kunde finna var ett gitarrband med amerikanska flaggan på.

Vid femtiden sammanstrålade alla igen i lägenheten. Vi drack lite vin och sen tog vi taxi till 14:e gatans tunnelbanestation. Vidare över till Williamsburg, Brooklyn, för en sydstatsinfluerad middag på Fette Sau. Återigen måste vi verkligen tacka våra lokala guider - detta ställe, ett hål i väggen, hade vi gått förbi. Och hade vi tittat in så hade vi antagligen inte tänkt mycket om det. Men väl inne! Sju-åtta sorters lokala öl, serverade i halv- och helgallonskrus. En halv gallon stout räckte långt!

Senare tog vi oss tillbaka till 14:e gatan, gick längs Avenue A ner till Ludlow och Houston Street. Planen att se lite singer-songwriters gick om stöpet, de ville inte ha in småbarn. Eftersom jag var rätt trött vid det här laget så erbjöd jag mig att åka taxi hem med Emil. Så gjorde vi. Vid tio var vi hemma, och bägge var vi lika trötta.

Morgonpromenaden i morse tillsammans med Emil gick längs Andra Avenyn upp till 42:a, i höjd med Chrysler, därefter gick vi ner till FN-huset, gick igenom Tudor-kvarteren och sen hem igen.
Nu vankas pannkakor! Sedan blir det utflykt för allihopa till Coney Island!

fredag 9 oktober 2009

Resedagbok III

Torsdag förmiddag: Ulle och Stefan på Tenement Museum medan jag och Emil var på Ben Sherman på Spring street. Sedan Guitar Center, Dale Pro Audio och Strand Books i ett rasande tempo. Stefan fixade middag innan han försvann iväg på rep i Svenska kyrkan, jag gjorde honom sällskap upp till 48:e gatan, sedan gick jag till Apple Store och Sam Ash (som dock hade stängt).

Kvart över nio igår kväll kom John Blund.

torsdag 8 oktober 2009

Några bilder

Farmor hade smugit ner en reseikon i handbagaget, den kom till användning på Landvetter!



En mycket glad och trött pojk framme! Stefan hade köpt honom en sopbil - lyckan går ej att ta miste på!


En frukost man står sig på!



New York i gryning...

Resedagbok II

New York, torsdag kl. 07.55.
Emil chocköppnade vistelsen här genom att vid 02-tiden här i natt vilja gå upp. Inte så konstigt, för honom var ju klockan egentligen åtta på morgon. Efter viss övertalning så sov han vidare till cirka 04.00. Därefter satt han i sin säng och läste sagor för sin nalle till klockan fem. Sen satte jag på honom kläder och så gick jag, Emil och Ulle ner till dinern på hörnet för att äta en väldigt tidig, väldigt kaloristinn och väldigt amerikansk frukost.

Precis som förra året så slås man av hur vänliga folk är mot småbarnsfamiljer. Luttrade kypare gullar med Emil och ger honom komplimanger och trugar på honom frukt. Helt underbart och jäkligt skönt när man hemifrån är nästan mera van vid att ses som en besvärlighet när man kommer in på något café eller butik med ett småbarn.

Efter en dryg timmes frukost så blev det en östlig promenad längs 32:a gatan. Efter 2:a, 3:e, Lexington, Madison och Park Av. så vände vi tillbaka. Under tiden hann det bli ljust.
Väl hemma i hissen så somna Emil, så nu är lägenheten väldigt lugn...

I eftermiddag kommer Sofia hem, hon är på resa med sitt jobb, ska bli härligt att få träffa henne! Emil längtar efter sin moster!

onsdag 7 oktober 2009

Resedagbok

Framme! Efter en lång dag med tåg, flyg, mellanlandning, mera flyg, passkontroll och sedan taxi från JFK till vår adress här, hörnet 1:a avenyn 33:e gatan, så är vi äntligen framme!

Emil har varit helt fantastisk att resa med. Oftast på ett superglatt humör, kanske någon enstaka dipp - men, han är två och ett halvt...
När vi kom fram hade Stefan förberett en underbart fin middag. Emil höll sig vaken en bra stund efter den, och nu sitter vi med varsin Booker och njuter.

Nå, hur som helst - framme! Mer i morgon. Over and out.

tisdag 6 oktober 2009

Känns som om packandet inför den här trippen har gått ovanligt bra. Har inte vänt upp och ner på halva huset för att hitta reskassor, passen är giltiga, biljetterna ligger där de ska och ingen tycks bli glömd hemma. Utom Stella då, som passas av sin ur-matte.
Det ska bli så jäkla intressant att se hur Emil är under flygresan - det kan bli en prövning. Vi åker i morrn på morron, först tåg till Göteborg, sedan flyg till Paris och där byter vi plan. Först kl.01.00 - svensk tid - landar vi i New York. Och då väntar minst en och en halvtimma innan vi sitter i taxi, därefter en timme till innan vi är hos Sofia och Stefan. Lokal N.Y-tid bör vi vara hos dem ungefär vid 22.00.
Nå, det får väl gå som det går.

Att få Stefan att lägga lite fiol till den pågående Big Bag-inspelningen ska bli roligt. Förhoppningsvis ska ingen teknik krångla. Har med mig en CM3-mick och ett ljudkort - men vem vet vad man kan hitta i N.Y, eller på AES-mässan för den delen...

Om ett dygn säger vi godnatt med den här utsikten utanför huset: