lördag 20 februari 2010

Nuevo York dag 1

Sitter i lobbyn vid Penn Hotel och skriver dessa rader. Kom till N.Y kl 17 igar, lite seg i kroppen, men pa synnerligen gott humor.

Jag och Nicke gick till The Allen Room vid Time Warner Center. En fantastisk salong som egentligen tillhor Lincoln Center. Dar sag vi Dirty Projectors indiepopopera "Don Henley". Mycket vacker inramning, bra musiker och bakom scenens stora panoramafonster sa bredde Midtown ut sig.
Bast for kvallen var anda extranumrena som kom fran senaste plattan Bitte Orca.

Magnus traffade sin gamla skolkamrat Filip, som bor i N.Y.
Nette och the kids bokade in sig pa sitt hotell Salisbury, och enligt senaste rapporten sa var det ett riktigt bra rum de hade fatt!

Klockan 03.00 lokal tid tyckte min kropp att klockan var 09.00, sa efter nagra tappra forsok att somna gav jag upp. Tog en dusch, kladde pa mig och gick ut och promenerade i kvarteren runt 6e och 7e avenyn, 33:e och 34:e gatan. Rundade Empire State Building och tillbaka till hotellet.
Ska smyga upp och kolla om Nicke och Magnus ar i vaket skick. Tankte lura med dem till East Bay Diner, 1a avenyn, for en lang, kaloririk amerikansk frukost.

Noterade genom ett besok pa Facebook att det snoat nya mangder i Halland. Hoppas att nagon forbarmar sig over vart garagetak... och skottar!

Over and out!

torsdag 18 februari 2010

Ryggskott och resfeber

Jaha, då har man än en gång ådragit sig ett ryggskott. Och den här gången så såg jag nästan det komma. I två veckors tid så har jag då och då tänkt (eller rättare sagt känt) att något var på G. Och under tisdagens idrottsdag så lyckades jag i 58 minuter att bara vara domare i fotbollen. När det återstod två minuter så blev längtan efter att jaga/sparka på bollen för stor.
"Nu hoppar jag in i gröna laget!"
Gjorde två eller kanske tre löpningar och kände att "hmm, jag är nog inte så uppvärmd som jag borde vara". Men då var det för sent.

Nå. Tack och lov tycks det vara en mildare form av lumbago denna gång. Inte som våren 07.

För om det varit som då, då vet jag inte hur det hade gått att förflytta sig till New York i morgon, vilket jag nu ämnar göra.
Men vad är det för väder? SMHI utlovar snö i natt i södra Sverige, och då kan man ju förutsätta att tågen blir sena till Kastrup. Och när man läser sina amerikanska vänners bloggar så förstår man att det är vinter även där! Usch och fy.
Jag har inget emot vintervädret och snön - men nu tycker jag att det bör bli vår väldigt snart.

Och programmet för New York:
Dirty Projectors på fredag.
Förhoppningsvis hinna träffa Sofia/Stefan lördag eller söndag.
Måndag kväll - basket i MSG. Förhoppningsvis hinna träffa Brian, som jag och Ulle lärde känna i Nepal.
Sedan blir det nog några inköpsrundor på BH Photo. De har nämligen absolut lägsta priserna på musikstudioprylar. Om jag siar in i framtiden så tror jag att det kommer ligga två-tre mickar och några mickpreamps i resväskan/handbagaget på väg hem.

Well. Ses och hörs!