tisdag 22 december 2009

Lägre puls

Har haft fyra dagar hemma nu. Aah! Har börjat följa The Wire igen, den här gången på en köp-dvd, senast jag såg serien var när SVT sände första säsongen för en fyra-fem år sedan. Den är mycket bra, och om jag någon gång kommer till Baltimore så vet jag verkligen vilka områden jag ska undvika. Där ser man, lite allmänbildning på själva jullovet.

Nå. Klementinerna är inlagda för i år. Denna delikatess står på julbordet som efterrätt för tredje året i rad. Första året tyckte Ulle att det var för mycket saffran, förra året plogade jag för djupt i citronskalen vilket lämnade en något subtil men ändå märkbar bitter eftersmak. I år stod jag utan vitt, torrt vin, men jag tror att kardemummakapslarna, stjärnanisen, kanelen, vaniljstången och tidigare nämnda ingredienser i år, äntligen, tredje gången gillt, kommer att gifta sig bra.
Likaså är skinkan kokt, julgranen klädd, julklapparna inhandlade och såväl julwhiskyn som julvodkan redan tullad på.

Att svägerska och svåger från USA är hemma under julen borgar för ett trevligt dan-innan-julaftonkalas i morrn hemma hos svärföräldrarna. Trevligt brukar det förvisso alltid vara, men deras frånvaro de senaste åren har varit uppenbar, inte minst när det kommer till aftonens spel- och sångstund.

Nu ska jag grubbla lite över hur man kan sammanfatta det här året. Envisa rykten gör gällande att det inom kort dyker upp ett inlägg över märkvärdiga och minnesvärda händelser, låtar, filmer och dylikt, även på denna blogg!