fredag 23 oktober 2009

Då var man där

Jaha. Så inser man att ens cineastiska böjelser har fått en snävare sfär. Blotta misstanken om att en film man verkligen vill se kan innehålla scener där barn far illa gör att man kanske inte vågar se den.
Läser om Jesper Ganslandts nya film "Apan" och blir verkligen oerhört nyfiken. När man ser lite förhandsklipp från filmen och ser Olle Sarri bära på ett blödande barn...ja, då blir lite mera tveksam.
Pre-Emil så kunde jag se vad som helst. Och läsa vad som helst, och lyssna på vad som helst. Post-Emil är det dock annorlunda tydligen. Och jag som brukade fnysa lite föraktfullt när folk (med barn) inte kunde med att se hemskheter. Men är ju fiktion, brukade jag tänka. Och nu - är jag där!

I övrigt: jobb. Nästa vecka är det dock höstlov. Måndag och tisdag blir det nog en hel del arbete i alla fall, har inte riktigt kommit ifatt i planeringen.
Ikväll är det dags att leka trubadur igen. På det vanliga haket. Har sex gig inbokade där under den kommande treveckorsperioden - och sen börjar julborden där, och då jäklar blir det nog ett femtontal gig innan jul.
Big Bag åker till Eslöv för att spela på deras bluesfestival i morrn. Alltid gott med gig där man kommer till dukat bord. Bara att hoppa i bilen, gitarren där bak - och allt finns på plats! Tidigt eftermiddagsgig var det tydligen, bra för sen ska vännen Oa spela på bröllop i Götelaborg.

söndag 18 oktober 2009

Tio-i-topp, jetlag och boktrave

Hemma! Eller mera: hemma... Flygresan överstökad, och det är skönt. 18 timmars resande var hårt - vi hade farhågor vad gäller Emil, men han klarade av det riktigt bra.
Att få se hans glädje över att morfar stod på perrongen, eller lyckan över att komma hem till sitt hus, sin gitarr, sitt rum... Eller att mormor stod innanför dörren och väntade, tja, det var härligt!

Nu skulle man kunna göra listor över vad som har varit bäst, men jag tror jag hoppar det. Om man börjar i andra änden, över det vi fortfarande inte sett av New York, så Queens, där har vi inte varit. Hade velat se mer av Brooklyn. Upper East. Upper West. Trader Joe´s, bara för att få ha sett. Amerikansk fotboll, basket. Nå, New York finns ju kvar. Och Stefan och Sofia är ju där till sommaren åtminstone, så kanske kanske... februari? Vi får se. Men jag vill!

Har en härlig boktrave med mig hem. Många böcker om New York, några biografier - bl.a om producenten John Hammond (och det är ju stark N.Y-koppling på det), David Byrnes cykelmemoarer och en hel del audiolitteratur. Den som jag har börjat tröska heter New York Calling, och är en samling texter av olika författare och skribenter om deras N.Y.

Nästa gång i staterna så ska vi nog utvidga våra cirklar: Chicago, New Orleans och Washington finns högt upp på mina städer att se-lista. Jag vill åka tåg!

Nu börjar vardagslunken: lektioner, planeringar, möten. Gig. Tre denna veckan, två på WW, och på lördag styr Big Bag till heta Eslöv för att spela på deras (faktiskt rätt stora) bluesfestival. Har inte riktigt koll på vilka mer som spelar, men de brukar ha några bra internationella besökare. Och så vi då, från lilla Hstd.

Avslutar med en bild på Emils favoritskulptur: (här i en arty-fartykomposition bak galler. Kunde ses som något slags metafor, men det väljer man ju själv).