måndag 3 maj 2010

Valborgssessionen i ord och bild

Här följer en liten rapport från helgens inspelning på Lundeborg. I fredags morgon så styrde jag, Max T och Micke E inåt landet för en helg helt vigd åt inspelning.
Efter att ha ägnat eftermiddans tidigare del åt att rigga och dess senare del åt att fixa ett schysst sound på grejerna, så kunde vi på kvällen börja spela in. Vi satte två låtar senare på fredagkvällen. Vädret utanför huset var av det karaktärsdanande slaget: regnet gjorde att man gärna höll sig inne. Och det var ju rätt bra för effektiviteten.


Likaså dan därpå - regnet fortsatte hälla ner. Vilket fick till följd att vi satte två innan lunch, tre under eftermiddan och två instrumentala småstycken under kvällen. Sedan drack vi vin och åt istället.
Vid ett tillfälle på dan hade vi också besök i form av min kollega Christian I, som hade hittat rätt ute i skogarna. Christian är påtänkt för en del gitarrpålägg och stämsjungande senare i processen.

Söndan ägnades åt de två sista låtarna, samt att fixa till en av instrumentallåtarna från kvällen innan. Och på eftermiddan var det dags att packa ner alltihop. Kanske det minst roliga av allt - rätt drygt, faktiskt, men å andra sidan: sicken helg! Och sicka musiker! Allt har gått över förväntan: alla låtar satta, även de instrumentala, och som vanligt när man jobbar och umgås med Max och Micke så har man förbaskat roligt!

Nå, nu följer en period av gitarrpålägg, följt av sång, och sedan är det dags för finlir: gästartister (Christian, Oa, svåger Stefan på fiol, Sebbe S på lite piano och en del munspel, för att nu nämna några). Mandoliner, dobro och lapsteel ska krydda en del av låtarna, men dem lägger jag själv. Samt ganska många av elgitarrerna. Dragspel vore trevligt på ett spår, så är det nån som känner sig hugad...hör av er!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar