måndag 12 oktober 2009

Resedagbok VI

Söndag. Hela stan på benen känns det som. Alla ska ut! Dessutom var det "öppet hus" på en del sevärdheter och hemligheter som annars är stängda för allmänheten. Nå - gudstjänst (när hände det senast!) och gospelkonsert i Svenska Kyrkan, 48:a gatan. Förbannat rolig och bra präst. Under några extremt korta ögonblick lekte jag med tanken på att göra kyrkobesök till något återkommande. Kören - och inte minst svåger Stefan, var riktigt svängig och bra. Emil uppskattade musiken och dansa loss på sin stol och uttryckte missnöje när det blev dags för "prat".

Sedan taxi längs hela Manhattans västsida upp till The Bronx. Okänd mark för hela sällskapet, inklusive taxichauffören som släppte av oss cirka två kilometer från ingången till zoo:et. Jag försökte se så infödd och avslappnad ut som möjligt under hela promenaden (fast inombords väntade jag bara på att bli rånad). När vi rådfrågade några lokalinvånare om vägen så såg det chockade ut: ska ni verkligen gå HELA den vägen? De tyckte nog att det var oerhört långt.

The Bronx Zoo: massvis med amerikanska familjer, letargisk isbjörn, lejonen var uppätna av antiloper, grizzlybjörnarna hade rymt, tigrarna hade redan hunnit äta och såg uppstoppade ut, Herr Nilsson-aporna var roligast, glassen var närmast syntetisk, ormhuset såg jag först att det fanns när vi hade kommit hem och jag började läsa om vad som fanns där, ankorna (oerhört lika dem där hemma, guppandes i Fylleån) var de enda som fick Emil att reagera med ett "Yeah!".

Tunnelbanan hem, från cirka 180:e gatan ner till 33:e.
Sällskapet var trött: det blev ingen Yoga i 38-gradig värme, det blev ingen bröderna Coenfilm, men det blev en god pasta och ett gott vin.

Idag väntar AES-mässan för mig, Sofia ska jobba. Jag och Ulle ska gå på Macys, och ikväll så ska jag och Stefan på New York Rangers - Toronto Maple Leafs i Madison Square Garden.

1 kommentar:

  1. Kul att följa er resa här! Verkar som att ni har det bra, jag är avundsjuk! Hälsa alla så gott och ha det fortsatt fint.
    /Max

    SvaraRadera